Een bank, eettafel, TV meubel enkele stoelen en een salontafel behoren altijd tot de standaardinrichting van een woonkamer. Jammer genoeg kiest niet iedereen voor een buffetkast. Jammer, want dat is een echte eyecatcher, waar veel spullen in passen. Een buffetkast bestaat uit twee delen. In het onderste deel zijn legplanken te vinden met deurtjes om de kast af te sluiten. Bovenaan is de kast ook voorzien van legplanken, maar die worden afgesloten met glazen deurtjes. Je kunt dus alles aan de bovenzijde in de buffetkast zien.

Verschil met andere kasten

Om spullen tentoon te stellen of om de inrichting extra sfeer te geven kun je ook gebruik maken van een vitrinekast. Het verschil met een buffetkast is, dat die volledig is voorzien van glazen deurtjes. Een ander verschil is, dat een buffetkast meestal smaller en hoger is dan een vitrinekast. Hoe breed de kast precies moet zijn kun je opmeten. Wees daarbij nauwkeurig, want als je een iets te brede buffetkast koopt past hij wellicht niet. Het is ook mogelijk om een buffetkast op maat te laten maken, maar voor een maatwerk buffetkast moet veel meer worden betaald dan voor een standaardmaat.

Voordelen van een buffetkast

Het grootste voordeel van een buffetkast is, dat die veel opbergruimte heeft. De spullen waarvan je niet wilt dat anderen die zien kun je in het onderste gedeelte opbergen. Je kan er bijvoorbeeld officiële documenten in leggen, maar de kast biedt ook de mogelijkheid om er apparatuur of servies in te zetten. De bovenste planken zijn voor accessoires of herinneringen. Er worden vaak souvenirs van reizen, trofeeën en prijzen, of foto’s van dierbaren op de bovenste planken van een buffetkast gezet. Voor een leuke sfeervolle inrichting kan het leuk zijn om plantjes in de buffetkast te zetten.

Tips om een bepaalde sfeer te creëren

Het is goed om vooraf te bedenken welk soort sfeer de buffetkast uit moet stralen. Een goede regel is, dat voor een uitstraling die één geheel vormt er spullen in dezelfde kleurtinten op de planken moeten worden gelegd. Wie van de buffetkast juist een eyecatcher wil maken kiest voor spullen in zoveel mogelijk kleuren. Een van de voordelen van de glazen deurtjes is, dat de spullen in de kast niet stoffig worden. Het is bij een buffetkast gemakkelijk om de sfeer te veranderen. Tijdens de feestdagen kun je de bovenste planken bijvoorbeeld vullen met kerstversiering.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter