Je hebt het misschien wel gehoord, of voorbij zien komen in bladen: de nieuwe woontrend zijn stalen deuren. Wellicht heeft je dit een beetje verrast. Deuren, dat is toch niet zo belangrijk? En dan nog, waarom zou een deur van staal beter zijn dan een normale houten, witte deur? Om je een beetje op weg te helpen en wellicht zelfs een beetje te overtuigen, vertellen we je in dit artikel een beetje over de hype rondom stalen deuren.

Context

Om de trend rondom stalen deuren te begrijpen moeten we dit plaatsen in een grotere woontrend. Deze grotere context is de behoefte van veel mensen om simpeler, en ruimer te wonen. Deze wens wordt vooral omvat door de industriële woonstijl.

Zoals de naam al suggereert wordt de industriële woonstijl gekenmerkt door het toepassen van industriële materialen in het huis. Waar moet je dan aan denken? Nou, denk aan bijvoorbeeld een betonnen vloer, leren banken, weinig accessoires en vooral het gebruik van staal. Dit laatste zie je terug in bijvoorbeeld meubels die gebruik maken van een stalen frame, maar ook dus in deuren.

De stalen deur past natuurlijk perfect in dit plaatje. Vandaar ook dat de stalen deur een perfecte keuze is voor mensen die gaan voor een industriële stijl. Ben je nog niet overtuigd, kijk dan eens op de website van De Rooy Steeldoors. Zij bieden een erg mooie slideshow die dient als inspiratie. Zo kun je met je eigen ogen zien waar we het hier over hebben.

Voordelen van een stalen deur

Wat zijn nog meer voordelen van een stalen deur? Ten eerste is het voordeel van een stalen deur dat hij erg robuust is en daarmee dus erg lang meegaat. Ook is het staal gemakkelijk schoon te maken. Zo heb je ook nog eens weinig onderhoud om rekening mee te houden.

Maar wellicht belangrijkste redenen dat mensen kiezen voor een stalen deur is de hoeveelheid licht die zij binnenlaten. Stalen deuren gebruiken namelijk veel glas. Hierdoor heb je een erg mooie, lichte kamer.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter