Dekbedden zijn tegenwoordig verkrijgbaar met verschillende vullingen. Zo zijn wol, katoen en dons bijvoorbeeld populaire materialen. Daarnaast kiezen mensen ook steeds vaker voor een kameelharen dekbed. Toch blijft ook een synthetisch dekbed ongekend populair. Zoek jij een nieuw dekbed? Dan schrijf je dit type dekbed ongetwijfeld ook niet direct af. Heb je nog niet eerder onder een synthetisch dekbed geslapen? Dan vraag jij je mogelijk af of dit type dekbed geschikt is voor jou. Om jou een handje te helpen, zetten wij hieronder de voordelen van een synthetisch dekbed op een rijtje. Hierdoor kun jij straks bepalen of dit dekbed wel of niet geschikt is.
1. Ze zijn goedkoper dan de meeste andere dekbedden
We beginnen direct met het grootste voordeel van een synthetisch dekbed: de prijs. In vergelijking met andere dekbedden is een synthetisch dekbed goedkoop. Zo betaal je er aanzienlijk minder voor dan voor een donzen dekbed of een dekbed met wol of kameelharen als vulling. Heb je een beperkt budget voor een nieuw dekbed? Dan is een synthetisch dekbed een uitstekende keuze.
2. Je wast een synthetisch dekbed zelf uit
De gemiddelde Nederlander slaapt jarenlang onder hetzelfde dekbed. Dit kan, maar het is niet altijd even fris. Slaap jij onder een synthetisch dekbed? Dan zweet je ’s nachts mogelijk veel. De deken neemt dit lichaamsvocht op. Jouw dekbed wordt hierdoor vies en daarnaast kan hij gaan stinken. Gelukkig is dit bij een synthetisch dekbed geen probleem. Waarom niet? Omdat je dit type dekbed zelf in de was kunt doen. Bij de meeste andere dekbedden is dit niet het geval. Dekbedden met een andere vulling die moet je namelijk vaak op een professionele manier laten reinigen.
Een synthetisch dekbed was je in de wasmachine op 60 graden. Na een wasbeurt is de deken schoon en ruikt deze weer lekker fris. Hierdoor kun je er de komende tijd weer heerlijk onder slapen. Het feit dat je een synthetisch dekbed zelf uit kunt wassen, maakt hem uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. De populatie huisstofmijt blijft namelijk beperkt wanneer je jouw synthetische dekbed regelmatig uitwast op 60 graden. Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt, is dit type dekbed ideaal. Zorg er in dat geval wel voor dat je hem ongeveer één keer in de zes weken wast.
3. Minder warm in de zomer, warm genoeg in de winter
Slaap je in de zomer onder een dekbed? Dan is de kans groot dat dit je op den duur te warm wordt. Wanneer je onder een synthetisch dekbed slaapt, hoef je hier niet bang voor te zijn. Hoe dit kan? Doordat de vulling van dit dekbed de warmte minder goed vasthoudt. De warmte trekt eerder onder de deken weg, waardoor de temperatuur aangenaam blijft. Nu denk jij mogelijk dat een synthetisch dekbed in de winter koud is. Dit is niet het geval. Een synthetisch dekbed kan de warmte namelijk ook uitstekend vasthouden. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over slapeloze nachten tijdens een koude winterperiode. Kortom: een synthetisch dekbed is eigenlijk geschikt voor ieder seizoen.
interieur