Een goede werkplek is er een waar je gedurende een lange tijd kunt plaatsnemen zonder lichamelijke klachten te krijgen. Er zijn verschillende bureaus, met verschillende bureaustoelen, die kunnen bijdragen aan een goede werkplek. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar de drie verschillende bureaus die er zijn, maar ook wat de eventuele voor- en nadelen van deze bureaus zijn.

Een zitbureau
Verreweg het meest bekende en gebruikte model is het zit bureau. Dit is een bureau waar je simpelweg achter gaat zitten. Je hebt hier dus ook altijd een bureaustoel bij nodig. Deze bureaus zijn vaak goedkoper dan andere bureaus wat zeker een voordeel is. Toch is het wel zo dat je hierdoor een goede bureaustoel moet hebben waardoor je alsnog meer geld kwijt bent. Het zitbureau is een klassiek bureau en daarom nog veel voorkomend, maar de volgende modellen op deze lijst zullen snel volgen.

Een sta-bureau
Mensen komen er steeds meer achter dat staan een natuurlijke houding voor mensen is. Dit is een hoger bureau waar je achter kunt staan. Dat zorgt er wel voor dat je geen stoel nodig hebt, maar daarentegen ook niet even kunt gaan zitten wanneer je benen moe worden. Ook dit bureau heeft dus zijn voor- en nadelen. Het grootste voordeel is de houding die je bij het bureau aanneemt. De rug blijft recht waardoor je minder snel rugklachten krijgt, maar omdat er geen ondersteuning is, moet je dit wel zelf blijven doen. Ook is het bij dit bureau niet mogelijk om even te gaan zitten wanneer je merkt dat het lichaam moet wordt. In tegenstelling tot het volgende bureau op deze lijst waarbij dit dus wel mogelijk is.

Een zit-sta bureau
Er is namelijk ook nog een hybride versie van deze twee bureaus. Genaamd een zit sta bureau. Op dit bureau is het mogelijk om zowel te zitten als te staan. Het bureau kan op een makkelijke manier zowel omhoog als naar beneden gedaan worden. Dit kan bijvoorbeeld door het draaien van een hendel net als bij een autoraam of door het indrukken van een knop waardoor het automatisch gaat. Het bureau is hierdoor wel vaak wat duurder dan een zit bureau, maar omdat je zowel kunt staan als zitten, heb je wel een bureau waarbij je minder lichamelijke klachten op loopt. In principe gebruik je deze bijvoorbeeld staand, maar wanneer je merkt dat de benen moe worden, kun je even gaan zitten.

Tot slot

Er zijn dus een hoop verschillende bureaus welke allemaal hun positieve en negatieve eigenschappen hebben. Het belangrijkste om te doen is zoeken naar een bureau wat passend is bij jou. Of je nou staat, zit of allebei.

Bron: Officetopper.com

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter