Wanneer je van plan bent om een TV meubel te kopen voor in je woonkamer zal je daarbij een keuze moeten maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. Het spreekt namelijk voor zich dat dit meubel tegenwoordig kan worden aangekocht in tal van uiteenlopende vormen en materialen. We maken in eerste instantie sowieso reeds een onderscheid tussen een staand en een zwevend TV meubel. Heel wat mensen prefereren tegenwoordig deze laatste omwille van de toch wel talrijke voordelen die eraan verbonden zijn. Ben jij benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn? We laten ze je bijzonder graag ontdekken door middel van de hieronder terug te vinden informatie.

Het meubel hoeft niet op de vloer geplaatst te worden 

Meubels die op de vloer worden geplaatst brengen traditioneel gezien een aantal niet onbelangrijke nadelen met zich mee. In eerste instantie spreekt het natuurlijk voor zich dat ze een bepaalde hoeveelheid van het grondoppervlak in beslag nemen. In het bijzonder in een klein salon of in een woonkamer met beperkte afmetingen wil dat wel eens een niet onbelangrijk probleem zijn. Het komt in ieder geval het ruimtelijke karakter van de kamer niet ten goede, integendeel.

Naast bovenstaande heeft een ander nadeel betrekking tot het feit dat staande TV meubels heel wat minder eenvoudig schoongemaakt kunnen worden in vergelijking met een zwevend TV meubel. Dat is het gevolg van verschillende redenen. In eerste instantie zal je er niet zomaar onder schoon kunnen maken simpelweg omdat nu eenmaal niet al deze meubels op wieltjes staan. Bovendien is het eveneens zo dat veel mensen moeite hebben met zich te bukken. Het spreekt voor zich dat dit bij een laag staand TV meubel doorgaans meer is vereist in vergelijking met een zwevend exemplaar.

Een zwevend TV meubel koop je in eender welke stijl 

Voor een zwevend TV meubel geldt dat ze tegenwoordig eigenlijk in eender welke stijl van interieur kan worden geplaatst. In eerste instantie werd een dergelijk meubel vooral voorbehouden voor in modern geïnspireerde interieurs. Tegenwoordig is dat echter niet langer het geval. Dat is het gevolg van het feit dat deze meubels tegenwoordig ook beschikbaar zijn in veel meer verschillende soorten materialen. Glas hoeft dan ook bijvoorbeeld zeker niet langer de hoofdmoot te vormen, integendeel. Ook bijvoorbeeld eikenhouten exemplaren zijn ontzettend populair en kunnen bijvoorbeeld even goed tot hun recht komen in een industrieel, landelijk of klassiek geïnspireerd interieur. 

Een zwevende TV meubel kan zowel een open als gesloten karakter hebben

Tot slot, voor een standaard staand TV meubel geldt uiteraard dat je ze kan kopen in een open evenals in een gesloten uitvoering. Zoveel spreekt voor zich. Dit geldt in de praktijk eveneens voor exemplaren die je kan bevestigen aan de wand of een muur in je woonkamer. Ook hiervoor geldt dat je een keuze kan maken tussen TV kasten die afgesloten kunnen worden met een deurtje of die gewoon open zijn. Voor welke van deze opties jij zal kiezen zal uiteraard vooral worden bepaald door de persoonlijke voorkeur die je hebt. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld niet fijn wanneer al hun toestellen zichtbaar zijn. Voor anderen geldt dat dan weer wel. Dit omdat men er bijvoorbeeld voor heeft gekozen om prachtige design toestellen te kopen. Ook dit is in ieder geval een aandachtspunt om rekening mee te houden bij een zwevend TV meubel bestellen. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter