Ben jij opzoek naar een echte eyecatcher in je woonkamer? Open kasten zijn razend populair en is de perfecte plek om jouw persoonlijke en dierbare items in te plaatsen. Mooie spullen mogen gezien worden en een open kast maakt jouw inrichting compleet. Opbergmogelijkheden zijn in een huis onmisbaar. Vroeger kenden we alleen dichte kasten, handig om spullen achter deuren te verbergen. Met een open kast heb jij niet alleen opbergruimte, ook is het een prachtig exemplaar waar jij je eigen invulling aan kunt geven. Maar welke soorten open kasten zijn er en hoe richt je dit in?

Open kast kiezen en inrichten

Er zijn enorm veel verschillende soorten open kasten, van licht tot donker, groot tot klein en minimalistisch tot expressief. De twee bekendste designs zijn de string open kast en de industriële open kast. Ten eerste is de string open kast een echte designklassieker. Deze open kast is in 1949 ontworpen door een Zweedse ontwerper en karakteriseert zich als minimalistisch en tijdloos. De kast is simpel, houten planken waar de spullen op geplaatst worden met metalen wandbeugels waar de planken op verschillende hoogtes kunnen worden bevestigd. De hoeveelheid planken en metalen beugels varieert sterk. Zo kan jij zelf de grootte en indeling van de string open kast bepalen. Ten tweede kiest men steeds vaker voor een industriële open kast. Industriële kasten bevatten materialen van robuust hout, zwart metaal en/of beton. Populaire kleuren zijn neutrale kleuren zoals titaan, grafiet zwart, walnoot en eiken rustiek.

Nadat je een kast hebt gekocht is het belangrijk om na te denken over de styling van een open kast. Inrichtingen worden steeds persoonlijker en het is leuk om in de kast dingen te plaatsen die bij jouw horen. Een mooie familiefoto, oude prijzen, antieke sieraden of souvenirs van je wereldreis laten zien wie jij bent. Maar hoe zorg jij ervoor dat de open kast past in jouw woonkamer, slaapkamer of studeerkamer? Ten eerste hou je ruimte tussen de spullen, ga niet proppen. Ten tweede kun je kiezen voor een kleurenpalet, zo zorg je ervoor dat een volle kast er niet chaotisch en rommelig eruit ziet. Ten derde maken planten je kast levendig, natuurlijke elementen vallen op. Tot slot kun jij je kast compleet maken met unieke vazen, kleurrijke kaarsen, prachtige kussens en handige boeken.

Of toch een half dichte kast?

Een open kast maakt jouw inrichting persoonlijk en compleet. Zit jij nou te twijfelen tussen een open en dichte kast? Dan kun je kiezen voor een kast die deels open en deels dicht is. Een half open kast geeft wat meer opbergruimte. Zo kan jij gemakkelijk al je rommel kwijt achter een dichte deur. Welke kast kies jij?

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter