Heb je een huurwoning gevonden? Gefeliciteerd! In deze huizenmarkt is het al lastig om een woning te vinden. Hierdoor zijn veel mensen al tevreden dat ze überhaupt een woning hebben gevonden. Heb je een oud huurhuis gevonden, maar wil je niet te veel geld hierin investeren? Lees dan in dit artikel tips hoe je goedkoop een huurhuis kunt opknappen.

Opknappen van de badkamer

Veel oude woningen hebben witte tegels in de badkamer. Dit zorgt voor een ouderwetse uitstraling. Alle tegels eruit halen is veel werk en het kost veel geld om een andere wandbekleding aan te schaffen. Bovendien moet je bij huurwoningen als je je huur opzegt de woning opleveren zoals de woning was toen je erin trok. Daarom is dit geen slimme keuze. Je kunt echter wel iets anders doen, namelijk het verven van de tegels. Hierdoor lijken de tegels weer als nieuw. Tegenwoordig is het erg populair om tegels zwart te verven. Echter kan je de tegels verven in welke kleur je ook wilt. Zorg dat je goede verf hiervoor aanschaft. Vervolgens moet je de tegels eerst grondig schoonmaken. Daarna breng je eerst een laag primer aan. Dit moet een waterbestendige tegellak zijn. Vervolgens kan je beginnen met het aanbrengen van de tegelverf. De hoekjes, voegen en randen verf je met een kwast. Met een roller verf je de rest van de tegels. Vind je tegels verven te veel werk? Of heb je geen zin om de verf te verwijderen als je je huur opzegt? Dan kan je er ook voor kiezen om alleen de voegen te verven. Dit is ook handig als je de voegen niet meer goed schoon krijgt. Hierdoor geef je jouw badkamer eenvoudig weer een frisse uitstraling. Hierbij is het belangrijk om goed de tegels af te plakken met afplaktape. 

Opknappen van de vloer

Meestal moet je tegenwoordig zelf een vloer leggen in je woning. In sommige gevallen ligt er wel nog een vloer. Meestal is dit een oudere vloer. Als je geen zin hebt om zelf een vloer te leggen kan je een oude vloer ook opknappen. Op hele slechte stukjes van de vloer kan je bijvoorbeeld een tapijt of kleedje leggen. Grote krassen in de vloer kan je opvullen met laminaatvuller. Zorg wel dat je de juiste kleur laminaatvuller hebt. Een medewerker in de bouwmarkt kan je hierbij adviseren. Een houten vloer kan je opknappen door het te schuren en te lakken. Je kunt een houten vloer ook alleen lakken en niet schuren. Je vloer moet echter wel goed schoon zijn voordat je begint met lakken. 

Bekijk ook eens voor- en na foto’s van huizen op Pinterest of Instagram. Plaats ook nieuwe meubels in je huis, zoals een mooie hoekbank. Houd je erg van languit liggen? Bekijk dan eens een aantal lounge banken. Door de nieuwe meubels lijkt je huis een stuk nieuwer.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter