Een speeltoestel met zandbak, kinderen raken daar niet op uitgekeken. Het is een geweldig speeltoestel waar je kinderen zich urenlang mee kunnen vermaken. Met name tijdens de zomer is een zandbak in je tuin ideaal en kun je je kids lekker hun gang laten gaan. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je besluit een zandbak in je tuin te plaatsen.

Kies je voor een grote of kleine speeltoestel met zandbak?

Heb je kinderen jonger dan drie jaar dan voldoet een klein speeltoestel met zandbak. Worden je kinderen ouderen en gaan ze spelen met vriendjes en vriendinnetjes dat kun je het beste een grote toestel met zandbak aanschaffen. Zo hebben ze alle ruimte om te spelen en kan een grote zandbak helemaal geen kwaad.

Waar plaats je de zandbak precies?

Leuk dat je een zandbak hebt gekocht, maar waar kun je het nu het beste plaatsen? Het beste is om het speeltoestel te plaatsen op een plek waar in de ochtend de zon schijnt en waar in de middag de schaduw ligt. Dit voorkomt namelijk dat er schimmels gaan vormen in de zandbak. Ook voorkom je hiermee dat je kinderen urenlang in de zon aan het spelen zijn. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een parasol gebruiken.

Een houten of plastic zandbak?

Er zijn twee smaken zandbak te kiezen: hout en plastic. Een houten zandbak is doorgaans groter en kan altijd buiten blijven staan. Daarnaast heeft een houten zandbak vaak een rand om op te zitten. Zorg ervoor dat de zandbak niet te diep wordt anders blijft het zand nat en koud na een regenbui. Niet te vergeten is een worteldoek. Dit voorkomt dat er onkruid, ongedierte en wortels door de bodem komen. Kies je voor een plastic zandbak dan kun je deze eenvoudig verplaatsen, vullen met water indien nodig en is goed schoon te houden.

Een deksel op je zandbak is onmisbaar

Je wilt niet dat er ongedierte komen in je zandbak en ook katten zijn ongewenst. Daarom is het aan te raden om een deksel te gebruiken op je zandbak. Bij de plastic zandbakken vind je vaak al een deksel bijgeleverd en heb je een houten zandbak dan kun je een afdekzeil gaan gebruiken. Zorg overigens wel dat het zand wat kan luchten, zodat schimmels geen kans krijgen.

Welke zand is het beste om te gebruiken?

Het is goed om te onthouden dat je niet zomaar elk zand kunt gebruiken in je houten of plastic zandbak. Het is aan te raden om speelzand te gebruiken, omdat je kinderen daar perfect met kunnen spelen en bijvoorbeeld taartjes en kastelen kunnen bouwen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter