Een grote tuin is leuk, zeker in de zomerperiode, maar kan ook wel wat onderhoud met zich meebrengen. Dit is vooral het geval wanneer je tuin vol staat met struikjes, hagen en gras. Het zorgt er dan ook voor dat je heel wat zaken moet aankopen om je tuin op een goede manier te kunnen onderhouden.

Waarvoor een bosmaaier gebruiken?

Een bosmaaier in een van de mogelijke toestellen die je nodig kan hebben wanneer je bijvoorbeeld het gras wil afrijden. Bij een grote oppervlakte is het beter om een goede grasmaaier aan te kopen, maar een bosmaaier kan het werk ook doen. Daarnaast kan je een bosmaaier ook nog voor andere dingen gebruiken zoals het maaien van onkruid in de gazon. Zeker wanneer dit in de buurt staat van planten of bloempotten, is het niet altijd eenvoudig om dit met een grasmaaier voldoende af te rijden. Een bosmaaier is flexibeler waardoor je ook zonder problemen deze stukken gras of onkruid kan afrijden.

Voordelen van een kettingzaag

Kettingzagen behoren niet tot de standaarduitrusting voor een tuin, maar het kan voor verschillende zaken handig zijn. Je kan ze namelijk voor meer dingen gebruiken dan enkel het vellen van bomen. Ook dikke takken kunnen gesnoeid worden met kettingzagen. Zodra ze gesnoeid zijn, kan je ze ook in kleinere stukken zagen zodat ze minder plaats innemen in de container. Afhankelijk van de grootte van de bomen, moet je ook een kettingzaag kopen die genoeg kracht heeft om door de boom te geraken. Wanneer je niet voldoende kennis hierover hebt, kan je altijd raad vragen in een winkel. Bij aankoop heb je de keuze tussen onder meer een kettingzaag op benzine of op elektriciteit. Elk van de twee heeft zijn voor- en nadelen.

Welke grasmaaier heb je nodig?

Iedereen die een tuin heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk ook een grasmaaier in zijn of haar bezit. Zoals hierboven al is gezegd, kan je bij grote oppervlaktes beter kiezen voor een grasmaaier dan voor een bosmaaier. Gelukkig heb je verschillende mogelijkheden zodat het gras afrijden niet al te veel tijd in beslag neemt. Bij hele grote tuinen is het aan te raden om voor een zitmaaier te kiezen. Zo hoef je niet heel de tijd gebogen te lopen achter je grasmaaier. Dit kan namelijk rug- en nekklachten met zich meebrengen. Het nadeel is dat je met een zitmaaier iets minder flexibel bent. Kleine stukjes of scherpe bochten worden moeilijker om af te rijden met een zitmaaier.

Indien je tuin gemiddeld is van grootte, heb je ook de optie om een robotmaaier aan te kopen. Dit maait zelf je gras zonder dat je erbij moet blijven. Je moet enkel de maaier instellen en een aantal afbakeningspunten in je tuin zetten. Zo weet de maaier dat hij aan het einde van je tuin is en van richting moet veranderen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter