De Ilex Creneta, ook wel de Japanse Hulst genoemd, wordt vaak gebruikt als een vervanging van de Buxus. Deze sierheester is zo populair door de fijne, kleine blaadjes met een frisgroene glans. Het zijn stevige blaadjes die licht bolvormig zijn en ze zijn makkelijk te onderhouden. Ook is het makkelijk om de Ilex Creneta in verschillende vormen te snoeien. De sterke Ilex Crenata is nauwelijks vatbaar is voor ziektes of andere aantastingen.

Verschillende soorten van de Ilex Crenata

De Ilex Crenata kun je vinden in verschillende soorten zoals de Green Hedge, Caroline Upright en Maximowicziana Kanehirae. Ze zijn allemaal ideaal als haagplant en kunnen de Buxus goed vervangen. De Green Hedge en de Caroline Upright groeien ongeveer 10 tot 20 centimeter per jaar. De Maximowicziana Kanehirae groeit het snelst van de drie en kun je dus ideaal gebruiken als je snel een haag in je tuin wilt. Alle soorten krijgen witte bloemetjes en verder krijgen sommige ook kleine zwarte besjes. Het onderhouden is bij alle soorten redelijk hetzelfde. Ze zijn allemaal makkelijk in onderhoud en staan erg mooi in bijvoorbeeld een heestertuin, heidetuin of Aziatische/ Japanse tuin.

Het aanplanten en onderhoud

Het onderhoud en het aanplanten van de Ilex Crenata is vrij eenvoudig. Het is voornamelijk belangrijk om hem ongeveer twee keer per jaar te snoeien. Ook is het verstandig om de Ilex Crenata op een humusrijk en vocht doorlatende ondergrond planten, dit kan het hele jaar door.  Turf en een organische bodemverbeteraar kunnen worden toegevoegd om de Ilex een goede start te geven. Het is verder aan te raden om de eerste dagen de Ilex Crenata goed vochtig te houden. De wortels planten zich namelijk niet diep. Mocht je nog vragen hebben over de verschillen tussen de Buxus en de verschillende soorten van de Ilex Crenata, klik hier voor meer informatie op de website Ilexcrenata.nl.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter