Bomen, je vindt ze in je straat, in het park of in het bos in de buurt. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een boom te laten planten in je eigen tuin? Een grote groene tuin met één of meerdere bomen is niet alleen mooi, er zitten ook meerdere voordelen aan verbonden. In dit artikel vertellen we je graag waarom het planten van een boom in de tuin een goed idee is. 

Verbetert de gezondheid 

Uit onderzoek blijkt dat wanneer een mens meer inzicht heeft op de natuur, ze geestelijk en lichamelijk gezonder blijven. Dit komt voornamelijk doordat bomen de lucht zuiveren door viezigheid en stof op te vangen en vast te houden. Ook de bladeren van de bomen halen koolstofmonoxide uit de lucht en slaan dit op onder de grond. Doordat de bomen de koolstofmonoxide uit de lucht haalt en zuurstof afgeeft, ontstaat een betere luchtkwaliteit. Op een zomerse dag bieden bomen de nodige schaduw en verkoeling terwijl jij van al het groen in de tuin geniet. Bomen brengen dus niet alleen meer sfeer en geborgenheid, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid!

Goed voor de natuur

Naast dat bomen goed zijn voor je gezondheid, kun je er ook de natuur een handje mee helpen. De rest van de planten in jouw tuin bijvoorbeeld zijn afhankelijk van schaduw van de boom om te kunnen overleven. Ook kunnen er insecten en vogels onder of in de boom leven. Dit maakt de tuin een stuk aantrekkelijker voor insecten als bijvoorbeeld vlinders of bijen. En als er meer insecten in jouw tuin leven, betekent het automatisch dat er meer vogels op af komen. Je kunt de bomen verzorgen door ze met de hand water te geven, maar je kunt ook een beregeningssysteem aanschaffen bij een technische groothandel. Zo weet je zeker dat de bomen het gehele jaar voldoende water krijgen.

Kies de juiste boom 

Maar hoe weet je nu welke boom het meest geschikt is voor jouw tuin? Bedenk dus van tevoren aan welke eisen de boom moet voldoen. Vind je het belangrijk dat de boom mooie gevormde bladeren heeft? Moet er aan de boom vruchten groeien, moet de boom voor veel schaduw zorgen of wil jij juist een klein boompje? Als jij al voor het kopen van een boom hierover nadenkt, wordt het kiezen een stuk gemakkelijker. Wanneer je er niet helemaal uitkomt en geen keuze kunt maken, kun je altijd een hovenier inschakelen. Zij weten vast en zeker welke boom het beste past bij jouw situatie. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter