De Japanse hulst is een sierheester die vaak wordt gebruikt als vervanging van de Buxus. De Buxus heeft helaas vaak last van verschillende ziektes, waardoor deze vaak wordt verruild door de Japanse Hulst. De Japanse hulst heeft de Latijnse naam Ilex Crenata. Het is een heester die makkelijk te onderhouden is en die ook eenvoudig in een vorm te snoeien zijn. De Japanse Hulst kan dus ook makkelijk worden gebruikt voor vorm snoei in bollen of andere figuren. In het voorjaar groeien, afhankelijk van het soort, kleine witte bloemetjes aan de heester. Hierna vormen zich vaak ook besjes. Een sierlijke heester dus.

Verschillende soorten van de Japanse Hulst

De Japanse Hulst kent verschillende soorten. Dit zijn de Japanse Hulst Green Hedge, Japanse Hulst Caroline Upright en de Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae. Alle drie de verschillende planten zijn vrijwel gelijk maar hebben kleine verschillen. De Maximowicziana Kanehirae groeit bijvoorbeeld net iets sneller dan de andere twee. Daarnaast is de Caroline Upright een mannelijke plant, waardoor na de bloemetjes geen besjes worden gevormd. Voor meer informatie over deze verschillende soorten kun je kijken op de website Japansehulst.nl.

De Japanse Hulst onderhouden

Het onderhouden van een Japanse Hulst is redelijk makkelijk. Hij is nauwelijks vatbaar voor ziektes en aantastingen en hoeft maar meestal rond de twee keer per jaar gesnoeid te worden. In principe kan de Japanse Hulst het hele jaar door worden geplant, behalve bij vorst. Ook kan hij op elke grondsoort geplant worden, maar een wat zuurdere, humusrijke grond wordt aangeraden. Bij niet zure gronden kan wat tuinturf toegevoegd worden. Ook een organische bodemverbeteraar is aan te raden. Een Japanse Hulst steekt zijn wortels niet diep in de grond, waardoor het advies is om hem aan het begin goed vochtig te houden. Mocht je nog meer vragen hebben over het aanplanten en onderhouden van de Japanse Hulst, kijk dan Japansehulst.nl.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter