Wanneer je kinderen hebt, is een tuin aan je woning een must. Zeker in de zomerperiode kiezen kinderen er heel snel voor om de televisie achter zich te laten en zich volledig uit te leven in de tuin. Als je een tuin hebt die groot genoeg is, kan je ervoor kiezen om ook speeltuigen in je tuin te plaatsen. Zo hebben je kinderen wat afwisseling tijdens het spelen.

Welke speeltuigen bestaan er?

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, zijn er heel wat verschillende speeltuigen waaruit je kan kiezen. Bij Wickey vind je bijvoorbeeld zowel speeltorens als een houten schommel. Zeker bij speeltorens heb je ook nog heel wat mogelijkheden om het toestel uit te breiden. Zo kan je er bijvoorbeeld een klassiek speeltoestel van maken waarbij je een trapje hebt om het toestel te beklimmen en er terug kan afgaan via een glijbaan. Wanneer je kinderen groter zijn, kan je het toestel groter maken door er onder meer een klimwand of een schommel aan toe te voegen. Onder het toestel kan je ook altijd een zandbak plaatsen zodat je kinderen ook nog wat in de schaduw kunnen spelen.

Ook wanneer je kiest voor een houten schommel, heb je de optie om er nadien extra speelmogelijkheden aan toe te voegen. Je kan ook het type schommel veranderen. Denk maar aan een ronde nestschommel waar je met twee of drie tegelijkertijd op kan zitten. Als je kinderen nog klein zijn, kan je ook kiezen voor een schommelzitje zodat je ze volledig veilig kan laten schommelen.

Je hebt met andere woorden heel wat mogelijkheden om je speeltuigen aan te passen aan de leeftijd van je kinderen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een speeltuig?

Een van de belangrijkste elementen waarop je moet letten, is de structuur van je grond in de tuin. Het is essentieel dat het toestel stevig in de grond verankerd is, waardoor je natuurlijk ook de juiste verankering nodig hebt. Indien mogelijk is het aan te raden om het toestel te verankeren in beton. Dit is veiliger dan gewoon verankeren in het zand van je tuin.

Hou er daarnaast rekening mee dat je zelf het toestel moet uitpakken en moet bouwen. Als je hier geen ervaring mee hebt, is het misschien beter dat je begint met een klein toestel. Bij elke aankoop is er een duidelijke handleiding, maar alle begin is moeilijk.

Ook de grootte van je tuin is belangrijk bij de aankoop van bepaalde speeltuigen. Bij een houten schommel moet je er namelijk ook rekening mee houden dat er voldoende plaats voor en achter de schommel is in je tuin. Het is nutteloos om een schommel te plaatsen wanneer je niet de ruimte hebt om te schommelen. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter