De lente is hier en de meeste mensen nemen nog steeds de tijd om die grote voorjaarsschoonmaak te doen. Maar terwijl u stofzuigt, afstoffen en opruimt, moet u er ook voor zorgen dat uw huis in een behoorlijke staat van onderhoud verkeert.

Door nu alle kleine problemen op te lossen, waarvan er vele mogelijk zijn veroorzaakt door het slechte weer, kunt u mogelijk veel geld besparen. Kleine problemen in huis kunnen grote hoofdpijn worden als ze niet worden aangevinkt, dus hier is een checklist voor het onderhoud van het huis in de lente die, indien gevolgd, u moet helpen ervoor te zorgen dat uw huis klaar is voor de komende zomermaanden.

Onderhoud van het terras

Als uw terras de afgelopen maanden met een centimeter sneeuw is bedekt, zou het feit dat het waarschijnlijk een beetje TLC nodig heeft, geen verrassing moeten zijn. Hoewel een goede wasbeurt de beste manier kan zijn om het uiterlijk van uw terras te herstellen, moet u er ook voor zorgen dat de structurele integriteit van de wintermaanden niet is aangetast. Als je je zorgen maakt nadat je je deck grondig hebt geïnspecteerd, bel dan nu een pro in plaats van te proberen dingen zelf op te lossen, wat de zaken vaak alleen maar erger maakt.

Controleer uw dakgoten

Als het buiten koud en ellendig was, was het begrijpelijk om je dakgoten niet op te ruimen. Dat betekent echter dat de kans groot is dat al die bladeren die afgelopen herfst zijn gevallen, er nog steeds zijn, waardoor uw dakgoten vollopen en een mogelijk probleem ontstaat. Dit is het moment om ze kwijt te raken en ervoor te zorgen dat ze nog steeds in goede staat zijn.

Plan een HVAC-controle

Het kan nog een paar maanden duren voordat u uw airconditioner moet gebruiken, maar het is nu tijd om een ​​controle voor uw HVAC-systeem in te plannen. Als je tot juni wacht om te ontdekken dat er iets niet helemaal klopt, kan het zijn dat je meer dan een paar dagen in de hitte doorbrengt omdat je HVAC-bedrijf solide is geboekt.

Controleer schilderwerk

De lente is het ideale moment om de buitenkant van uw huis opnieuw te laten schilderen als het er een beetje armoedig uitziet. Als u op het hoogtepunt van de zomer schildert, kunnen de hogere temperaturen betekenen dat de verf kan worden aangetast door al die hitte en vochtigheid en dat u de verf uiteindelijk veel eerder dan zou moeten laten opknappen.

Ramen wassen

Het enige dat je gemakkelijk kunt verwaarlozen (of opzettelijk vermijden), is het schoonmaken van je ramen. Maar na al dat slechte weer hebben ze het echt nodig. Als ladders niet jouw ding zijn, geef dan de extra paar dollars uit om een ​​professioneel raamwasbedrijf in te schakelen om die lastige ramen op de tweede verdieping te doen.

Controleer al uw tuingereedschappen

Werkt uw grasmaaier nog?

Vuurt de grill nog steeds aan?

Hoe zit het met dat terrasmeubilair, is het echt aan een ander seizoen in de zon?

De lente is de beste tijd om al deze dingen te controleren om teleurstelling te voorkomen wanneer het echt goede weer aanbreekt en de meeste winkels hebben nog steeds geweldige aanbiedingen voor tuingereedschappen die verdwenen zijn tegen de tijd dat de zomerzon voorgoed schijnt. Neem eens een kijkje op GSWebshop.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter