Een avond in de hot tub is natuurlijk een bijzonder fijn tijdverdrijf. Je kan heerlijk ontspannen met je partner, of er juist een feestje van maken met vrienden. De hot tub geeft je de mogelijkheid om lange avonden heerlijk buiten door te brengen in een aangename, warme omgeving. Maar zijn nou echt de de voordelen van een hot tub? Wat biedt het je als koper? We helpen je een eindje op weg.

Het werkt ontspannend
Het mag geen verrassing heten dat de hot tub uitermate ontspannend werkt. Na een lange werkdag is niets fijners dan een warm bad in de tuin, waar je heerlijk tot rust kan komen. En met een houtgestookte hot tub hoor je ondertussen dat heerlijke, gezellige knisperen van brandend hout, terwijl je volledig ontspant. En vul je je hot tub aan met elementen die kunnen zorgen voor een heerlijke massage, dan wordt het nog beter. Je spieren worden gekalmeerd en je kan in alle rust de dag samen doornemen, of in je eentje gewoon wegdromen, terwijl je lekker warm gehouden wordt in je hot tub.

Het werkt fysiotherapeutisch
Een hot tub kan ook uitstekend werken voor mensen die chronische klachten hebben, zoals rugpijn, spierpijn of gewrichtspijn. Het warme water versterkt de bloedtoevoer naar de pijnlijke delen, zodat deze sneller kunnen herstellen. Daar komt bij dat je in water min of meer gewichtloos bent, waardoor er dus geen extra druk komt op gewrichten of de rug. Het werkt dus niet alleen ontspannend voor je geest, ook je lichaam komt in een hot tub helemaal tot rust. En dat is precies waar het voor ontworpen is: rust. Wie last heeft van chronische pijn, of gewoon na een tijdje sporten de spieren wat rust wil gunnen, heeft met een hot tub echt een hele goede therapeut in huis gehaald.

Het verlaagt je bloeddruk
Door het warme water moet je lichaam extra hard aan het werk om de warmte af te voeren. Om dit te bereiken, wordt je bloedstroom versneld, zodat er meer zuurstof wordt geproduceerd. En omdat je cellen vervolgens door de warmte ook uitzetten, wordt je bloeddruk verlaagd. Een hot tub is dus op meerdere fronten een echte stressverlager, zowel geestelijk als lichamelijk.
Je kan er het hele jaar door van genieten
Een hot tub is er om je het hele jaar door te laten genieten. Op warme zomeravonden kan je er heerlijk in zitten en genieten van alles wat de zomer biedt, maar ook in de winter is het een heerlijke plek. Als het buiten koud is en de stoom van het warme water komt, is de hot tub op zijn best. Winteravonden krijgen een hele andere invulling als er een lekker bad met warm water op je staat te wachten. En ook dat ruik je het brandende hout en luister je naar het geknisper, waardoor je je misschien echt even in Finland waant. Kortom: een hot tub is niet alleen geschikt voor een relaxte avond na een dag hard werken, hij helpt je het hele jaar door om te ontspannen, te herstellen en om het gewoon ontzettend naar je zin te hebben.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter