Een mooi terras in je tuin is echt iets waar je op lange zomeravonden heerlijk kan blijven zitten. Je nodigt wat vrienden uit, je schenkt eens een biertje in en je geniet van het mooie weer en het aangename gezelschap. Maar iedereen weet dat als het niet hoogzomer is en je niet midden in een hittegolf zit, het na verloop van tijd fris kan worden op je terras. En dus moet je iets zoeken om je terras mee te verwarmen, want het is natuurlijk zonde als je je laat verjagen door dalende temperaturen. Maar wat is er allemaal te koop? Een klein overzicht.

De vuurkorf

Allereerst is er natuurlijk de good old vuurkorf. Een korf waar je hout in kan plaatsen, waarna je dat hout in brand steekt. Een vuurkorf geeft snel warmte af, maar heeft natuurlijk wel hout nodig om te kunnen blijven branden. Dat hout is overal wel verkrijgbaar en dus is het een fluitje van een cent om een goed werkende vuurkorf op je terras te hebben. Deze korven, maar ook bijvoorbeeld de vuurschalen, komen wel met enkele nadelen. Ten eerste is er de rook; een brandend hout geeft altijd rook af en wie net met z’n snufferd in de wind zit, zal snel moeten verkassen. Rook inademen doet flink af aan een gezellige avond en dat is altijd iets waar je rekening mee moet houden als je een vuurkorf aan hebt staan. Daar komt bij dat je kleren en haren de volgende dag flink naar verbrand hout zullen ruiken en daar moet je wel van houden.

De terrasheater
Een terrasverwarmer is echt gemaakt voor het warm houden van je terras. Je kan terrasheaters vinden die lopen op gas, maar ze zijn er ook heel veel die elektriciteit als aandrijving hebben. Met name de laatste variant is bijzonder makkelijk in gebruik; het enige wat je moet doen is de heater aanzetten en je hebt direct warme lucht. De verwarming is direct en bijzonder geschikt om een terras aangenamer mee te maken. Daar komt bij dat je verschillende variaties hebt; feitelijk komt het erop neer dat je heaters hebt voor kleine terrassen, maar ook ruim voldoende heaters voor grote terrassen. Dat betekent dat er voor iedereen wat wils is en dat je eigenlijk altijd probleemloos zult slagen als je zoekt naar de beste heater voor jouw gezellige terras. 

Een parasol heater

Een parasol heater is een soort terrasheater, maar dan eentje die je in je parasol hangt. Niet helemaal voor je terras dus, maar wel degelijk bijzonder handig. Door een parasol heater te gebruiken kan je ook heerlijk blijven zitten als het wat frisser wordt en de hele constructie van deze heater is gemaakt om hem makkelijk verplaatsbaar te maken. Dat betekent dat hij mobiel is en je hem dus altijd op elke plek kunt inzetten. Voor wie geen overkapping heeft, maar dus wel een parasol, is deze heater meer dan ideaal.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter