Tuinbeelden geven je tuin net dat beetje extra. Beelden trekken de aandacht en geven je tuin uitstraling. Naar een abstract beeld kun je uren kijken en er steeds weer nieuwe dingen in zien. Met beelden kun je ook datgene wat belangrijk is in je leven symboliseren. Zo wordt je er steeds weer aan herinnert. Tuinbeelden heb je in alle soorten en maten. In dit artikel wordt gekeken naar verschillende stijlen tuinbeelden. Zo kun je inspiratie opdoen en het perfecte tuinbeeld dat bij jou en je tuin past vinden. 

Abstracte tuinbeelden

Abstracte tuinbeelden prikkelen de fantasie. Ze zijn volledig open voor eigen interpretatie. Abstracte tuinbeelden geven vaak een moderne look aan je tuin. Een abstract tuinbeeld is vaak gemaakt uit brons, natuursteen of marmer. Deze tuinbeelden kunnen ook functioneel zijn. Denk aan een tuinbeeld waar water doorheen kan stromen. Naast het feit dat een abstract tuinbeeld prachtig in je eigen tuin staan, is het ook een leuk cadeau om te geven bij een speciale gelegenheid. Bijvoorbeeld het afscheid van een collega of als verjaardagscadeau.

Bronzen tuinbeelden

Bronzen tuinbeelden zijn makkelijk in onderhoud. Ze roesten namelijk niet. Brons is een legering van koper en tin. Het heeft een geel tot roodachtige kleur afhankelijk van de hoeveelheid tin dat het beeld bevat. Bronzen tuinbeelden geven een chique uitstraling aan je tuin. Daarnaast kun je met een bronzen beeld iets persoonlijks in je tuin laten terugkomen. Wil je graag bronzen beelden kopen? Dat kan via diverse webshops. Het kan ook zien dat je het beeld eerst wil zien, zo krijg je een goede indruk van de grootte en wat voor gevoel het beeld bij je opwekt. Er zijn verschillende kunstcentra waar je de bronzen beelden kunt bezichtigen.

Stenen tuinbeelden 

Stenen tuinbeelden worden vaak van natuursteen gemaakt. Materialen zoals kobalt, springsteen, opaal en fruitsteen zijn populair bij kunstenaars die stenen tuinbeelden maken. Springsteen is een zwarte marmerachtige steen en fruitsteen en kobalt zijn steensoorten met veel kleur. Al deze steensoorten hebben als overeenkomst dat ze makkelijk te bewerken zijn, maar wel winterhard. Daardoor zijn stenen beelden van deze materialen prima voor in de tuin. Stenen tuinbeelden zijn vaak mooi in een tuin met een vijver. 

Betonnen tuinbeelden

Een betonnen tuinbeeld is een meerwaarde voor je tuin. Wil je graag een betonnen beeld in je tuin zorg er dan voor dat deze vanbinnen massief is en niet hol. Dit brengt als voordeel met zich mee dat het beeld een hoog eigen gewicht heeft. Door dit gewicht kunnen betonnen beelden goed tegen een stootje. Een flinke herfststorm heeft geen invloed. Daarnaast kunnen betonnen beelden ook goed tegen vorst. Er ontstaan geen scheuren in het beeld. Wel is het aan te raden om een betonnen beeld een paar keer per jaar goed schoon te maken omdat er soms mos op kan groeien.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter