De tuin is in de winter vaak niet de meest bezochte plek, de meeste mensen zoeken het dan wat warmer op en blijven binnen. Toch is het wel zo fijn dat als je door het raam naar buiten kijkt, dat de tuin er dan ook in de winter mooi bij ligt. Kortom, wil je het hele jaar door een mooie tuin, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. In dit artikel help ik je een handje op weg. 

Het begint bij het ontwerp

Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook wanneer je het hele jaar door een mooie tuin wilt. Dit begint namelijk al bij het ontwerp. Het ontwerp is zo belangrijk, dat de hele uitstraling van je tuin kan staan of vallen bij het maken van het ontwerp. Zorg daarom dat je bij het maken van het ontwerp al nadenkt over de uitstraling van je tuin. Niet alleen in de zomer, maar bedenk ook hoe je er naar wilt kijken in de winter. 

Hou rekening met de bloeiperiodes van planten

De meeste planten bloeien in de lente/zomer en zijn in de winter maar kaal en grauw. Hierdoor kan je tuin er in het najaar al snel saai en onaantrekkelijk uitzien. Toch zijn er ook voldoende wintergroene en winterharde planten. Deze blijven in de winter hun kleur behouden, waardoor er toch nog wat leven in de tuin is. Wil je het hele jaar kunnen genieten van je tuin, dan is het het beste om zomerbloeiers en wintergroene planten door elkaar heen te planten. Zo heb je het hele jaar een prachtige, maar toch verschillende tuin.

Zorg dat je tuin onderhouden is

Een tuin leeft en als je niet oplet, dan groeien je planten binnen de kortste keren alle kanten op. Of nog erger, wanneer je ze geen water geeft en het niet regent, sterven ze af en dan heb je helemaal een sneue tuin. Het is dan ook van groot belang dat je de tuin het hele jaar door de verzorging geeft die het nodig heeft. Heb je hier zelf geen zin of tijd voor? Of heb je gewoon echt geen groene vingers? Dan kun je je tuinonderhoud laten uitvoeren door een hovenier. Deze voert voor jou de tuinklussen uit, die jij zelf niet wil of kan doen. Hierdoor geniet je altijd van een verzorgde tuin. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter