Er komen erg veel dingen kijken bij het laten doen van een verbouwing. Soms kan dit worden onderschat. Zorg ervoor dat je altijd ruim van te voren begint met het onderzoeken van de regels en de vergunningen die je eventueel nodig hebt. Als je bijvoorbeeld graag een draagmuur wilt laten verwijderen, dan moet je hiervoor een vergunning aanvragen. Maar ook voor het laten aanbouwen moet je vaak een vergunning aanvragen. Je kunt deze via verschillende overheidswebsites aanvragen, en ook kun je direct inzien of je een vergunning nodig hebt, of niet. In de praktijk heb je vaak verschillende bouwkundige tekeningen nodig om te kunnen bouwen. Hierdoor kun je namelijk scheuren en verzakkingen, maar ook een instortingsgevaar voorkomen.

Denk goed na over het budget

Wanneer er eenmaal wordt gestart met een verbouwing dan wil je er niet later achter komen dat er toch nog meer nodig is dan wat jij eigenlijk had berekend. Het kan moeilijk zijn om een bouw budget vast te stellen. Belangrijk is het om altijd de kosten goed te vergelijken. Vraag een aannemer om bijvoorbeeld meerdere offertes te maken en kies vervolgens de offerte die het voordeligst is. Een draagmuur bijvoorbeeld verwijderen kan erg kostbaar zijn, maar ook kan er bijvoorbeeld een andere oplossing zijn. Zorg er dus voor dat je zelf goed nadenkt over welke kosten je bereid bent te maken door de aannemer en de architect, en wat jouw budget is. Een tip hierbij is om altijd de totale begroting net onder het budget te laten komen. Er kunnen immers altijd nog op het laatste moment extra kosten bijkomen, of dat je bedenkt dat er toch nog iets extra’s moet worden verbouwen.

Een goed bouwplan

Belangrijk is het dat je een goede planning krijgt van de aannemer en/of deze zelf maakt. Hierdoor kun jij direct inzien op welke stappen er bijvoorbeeld problemen kunnen ontstaan, en ook krijg je een goed deel wat bijvoorbeeld diverse mijlpalen zijn. Je kunt deze daardoor op tijd afronden waarna je weer verder kunt gaan naar de volgende stap. Belangrijk is het om de planning altijd goed afgestemd te hebben met alle partijen, zodat iedereen op het juiste moment de juiste werkzaamheden aan de verbouwing , uitvoert.

Wil je meer weten over verbouwen? Kijk dan op Succes-Bouw.nl

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter